Chiptuning

Chiptuning

Wat houdt chiptuning in?

Chiptuning houdt in dat de motor opnieuw wordt afgesteld om beter te presteren in vermogen. 
In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer (ECU). Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. 
Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de functionaliteit van de motor gepaard met verschillende parameters, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. Omdat wij betere software-aanpassingen aanbieden, kunnen wij de werking en afstelling van de motor in een betere werking krijgen.

Chiptuning betekend vaak ook dat er vermogenswinsten tot wel 40% en brandstofbesparingen tot wel 15% gerealisseerd kunnen worden. 


Afstelling van de motor

Uw auto wordt geleverd met fabrieks geleverde software waarbij niet de gehele functionaliteit van het motorblok wordt behaald. Wij zorgen op basis van de staat van de auto, door middel van live data metingen, dat deze op een geheel nieuwe manier wordt afgesteld waarbij bepaalde parameters worden aangepast.
Denkt u hierbij aan het aanpassen van de turbodruk, inspuiting en gewenste gaspedaalreactie. Ook zal de auto op een andere manier reageren op het gaspedaal wat zorgt voor meer souplesse en rijprestaties van de auto.
Dit gebeurd echter wel op een veilige manier waarbij de fabriekstoleranties worden behouden binnen de voorgeschreven grenswaarden.

Uw auto laten tunen door echte tuners met ervaring

Bij chiptuning komt er meer kijken en wordt er veel aandacht besteed aan het lucht/brandstof verhouding. Er wordt in praktijk zowel meer lucht als brandstof toegevoerd bij een bepaald gevraagde vermogen (gaspedaalreactie).
Wij zijn zeer ervaren engineers op het gebied van softwarematige aanpassingen omdat wij de meest geavanceerde technieken van de chiptuning beheersen.

Wij bieden u onze uiterste kwaliteit waarbij wij onze meest professionele kant willen bewijzen bij het optimaliseren van uw auto.

De aangepaste parameters:

  • Brandstof/lucht verhouding
  • Brandstofdruk
  • Turbo
  • Begrenzers
  • Gaspedaalinjectie